Felépítés

Mit tartalmaz az ALAP ÖSSZEÁLLÍTÁS és melyek a leggyakoribb kiegészítők?

Megmutatjuk részletesen, melyek a Big Green Egg alapvető tartozékai, valamint a leggyakrabban választott kiegészítői. Segítségükkel a Tojás által nyújtott lehetőségek tárháza sokszorosára növelhető, illetve a kényelmes használhatósága fokozható.

Alapból sütésre alkalmas készülék

A gyári dobozban egy teljesen komplett Big Green Egg található, összeszerelve és biztonságos talapzatra állítva akár azonnal begyújtható, sütésre alkalmas készülék.

Alapból két dobozban érkezik

Minden Tojás két dobozban érkezik. Egyikben a kerámia alkatrészek vannak, nagyon biztonságosan, tengeri szállításra felkészítve csomagolva. A másik dobozban pedig az összeszereléséhez szükséges alkatrészek érkeznek.

Melyek a leghasznosabb kiegészítők?

A sok éves használati és forgalmazási tapasztalatunk alapján sikerült pontos képet alkotni arról, hogy mely eszközök működnek a legjobban és melyekre van a legnagyobb szükség a mindennapos használat során. Az alapvető tartozékok után ezeket is felsoroljuk.


A Tojások alaptartozékai

Minden Tojás a következő alapvető felszereltséggel rendelkezik

ZÖLD KUPAK a tároláshoz

A zöld kerámia kupakkal megszűntethetjük a levegő áramlását és ezzel a szén izzását. Ezért is hívjuk fojtókupaknak. Valamint ezt a kupakot használjuk akkor is amikor a Tojás nem üzemel.

FEKETE KUPAK a hőszabályozáshoz

Segítségével tudjuk a Tojás hőmérsékletét pontosan szabályozni. Kétféle képp használható. Vagy csak a kupakon lévő kis lyukak szabályozásával vagy pedig az egész felső rész elfordításával állítunk hőmérsékletet.

KUPOLA a Tojás fedele

A kupola a zárt rendszerű sütő alapvető része, ezzel zárjuk be a Tojást, így képez tökéletesen zárt sütőteret a kerámia sütő számára.

BEÉPÍTETT HŐMÉRŐ a precíz szabályozáshoz

A pontos hőmérséklethez pontos hőmérő kell! Ezért ez az egyik legalapvetőbb alkatrész, aminek működnie kell, de pontosan ám. A hőmérő a legkisebb hőmérséklet változást is azonnal és fokra pontosan megmutatja.

ROZSDAMENTES RÁCS a könnyen tisztítható

A rozsdamentes rács minden egyes Big Green Egg alaprácsa. Füstöléshez, low&slow sütésekhez tökéletesen alkalmas, de a direkt sütéseknél is szépen megállja a helyét. Egyik legnagyobb előnye a könnyű tisztíthatósága. A sütés előtt felhevítve egy drótkefével pillanatok alatt tökéletesen tisztára varázsolható.

TÖMÍTŐSZALAG a tökéletes szigetelésért

A Tojás precíz működése a bejutó levegő mennyiségének pontos szabályozásával biztosítható. Mivel igen nagy hő terhelésnek van kitéve, ezért a világ egyik leghíresebb tűzálló termékeit gyártó Nomex cég termékét használjuk.

BAND ami összeköt

Ez az a gyűrű és zsanér, ami a Tojás könnyű, és egyszerű nyithatóságát garantálja.

FIRERING a belső kerámia gyűrű

Ez a belső kerámia gyűrű tartja direkt sütés esetén a rácsot, indirekt módszer alkalmával pedig az indirekt sütőkövet. Jelentősége a hatékony hő tartásban is alapvető fontosságú, ugyanis ennek a gyűrűnek a segítségével alakul ki a dupla szigetelésűnek is mondható tűztér.

ÖNTÖTTVAS ROSTÉLY a parázs alá

A Tojás belsejében, a tűztér aljában található ez az öntöttvas rostély. Erre helyezzük és gyújtjuk be a faszenet. A hamu ez alá a rostély alá hullik le, innen lehet könnyedén eltávolítani akkor, amikor már a hamu mennyisége gátolja a levegő szabad áramlását.

FIREBOX legjobb hely a parázsnak

A Tojásnak ezt a részét szoktuk feltölteni szénnel, itt izzik a parázs. A magas hőmérséklet magabiztos kezelése érdekében egy un. dilatációs rés van a tűztéren, ezzel oldva meg a hő tágulás által keletkezett tágulást.

BASE minden Tojás alapja

Ez a kerámia rész képezi minden Tojás alapját. Ebbe kerül bele a tűztér és a tűzgyűrű is. A Tojás alsó részén található, szabadalmaztatott légbeömlő nyílás is itt található. Annak érdekében, hogy szikra véletlenül se pattanhasson ki, egy beépített szikrafogó gondoskodik.


A leggyakrabban használt kiegészítők

Számtalan sütésünk során szerzett tapasztalataink alapján válogattuk össze a leghasznosabb kiegészítőket

CONVEGGTOR az egész sütő lelke

Nem véletlenül érdemelte ki ez az alkatrész ezt a magasztos jelzőt. Indirekt sütőkő hiányában ugyanis az egész sütő csak egy félkarú óriás. Ennek a kőnek a segítségével lehet megoldani a szép, hosszú sütéseket. Ez a kő védi meg a készülő ételeket a parázs direkt hatásától.

ÁLLVÁNY a mobilitásért

Tojásokat helyezhetünk asztalba, épített kerti konyhába, de mégis legegyszerűbb a saját gurulós állványába. Az állvány megfelelően stabil és erős is, segítségével a Tojás könnyedén mozgatható.

KÉZI HÚZÓ az egyszerű mozgatáshoz

Ha igazán sokat szeretnéd mozgatni a Tojást, akkor ezt a kiegészítőt neked találták ki. Fixen tartja a grillt és biztonságos fogást nyújt a mozgatás során.

OLDALPOLCOK lehajtható

Grillezésnél alapvető szükséglet, hogy legyen valami asztal vagy hasonló a sütő környékén, ahol a sütésre váró és az elkészült étel is kezelhető. Ráadásul jó ha ez minél közelebb van a grillhez. Nos, ennél közelebb nem lehet. Használat után pedig egyszerűen le kell csak hajtani és máris nincs útban.

HAMUKAPARÓ a többcélú segítség

Sokan gondolják, hogy ez egy könnyen helyettesíthető eszköz, amire ráadásul nincs is gyakran szükség. Szerintem ez nem így van. A kaparót nem csak a hamu eltávolítására, hanem újragyújtás előtt a hamu leválasztására és még számos dologra használjuk rendszeresen. Kifejezetten szükséges kiegészítőnek tartjuk.

RÁCSEMELŐ biztonságosan emel

A rács mozgatására, emelésére néha szükség van, persze mindig akkor, amikor forró. Ezzel a rácsemelővel a rozsdamentes rácsot nagy biztonsággal lehet mozgatni, még akár úgy is, ha mondjuk, 3-4 Kg hús van rajta. Megkönnyíti és tisztává varázsolja a Tojás használatát.

GYÚJTÓKOCKA 100% natural

A gyújtókockán sok múlik! Soha ne használj semmilyen vegyi anyagot tartalmazó begyújtót a Tojásban! A Big Green Egg gyári gyújtókockája 100% természetes alapanyagokból készül, semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz!

FASZÉN csak a legjobb

A szénről nem győzünk eleget beszélni. Legfontosabb dolog a jó szén esetén a nagy szemcseméret (öklömnyitől felfelé) és a keményfa alapanyag. A jó szén sokáig ég, nagyon magas, akár 650 C hőmérséklet biztosítására is alkalmas és mindemellett kevés hamuval dolgozik. A jó szén kifejezetten kellemes illatot tud kölcsönözni ételeinknek, mely gyakran a siker záloga.


Tel: +36-70/ 391-28-61

Facebook.com : Big-Green-Egg-Tapolca